Kuva

Kuva

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ongelmia paratiisissa

Huomenta kaikille.
Oon aamuvirkku kuten huomaatte. Olin kaks viimestä viikkoa töissä Äänekosken Eurestilla. Siellä tehtaidenruokalassa niin mulla alkoi työt jo kuudelta joten piti heräillä siinä puol viiden aikaan aina, että kerkes käyttämään koirankin ulkona. Mutta nyt on siis työt tältä kuulta ohi. Oon ihan tyytyväinen koska ette usko millainen shouwaaminen on kelan kanssa jos käyt osa-aikatyössä. Koko ajan saa olla viemässä uutta paperia sinne toimistoon, koska hups on laskettu että olet saanu palkkaa 1300e vaikka todellisuudessa tiliä on tullut 500e. Missä mättää??

Viime viikko oli kyllä yhdenlainen. Sanon, että hampaita tuli kiristeltyä jonkin verran. Hilma nimittäin siis jäi siis yksin kotiin, kahdeksaksi tunniksi. Ensimmäisen viikon kaksi ensimmäistä päivää pyysin kaverini tulemaan katsomaan Hilmaa, että se joutui olemaan vain noin neljä tuntia yksin. Kaikki meni vallanmainiosti.  Yhden päivän se jopa oli sen kahdeksankin tuntia yksin ja erittäin nätisti. Mutta sitten seuraava viikko.... mitä katastroofia! Joka paikka oli syöty ja myllätty. Ja tarkoitan siis kaikkea. Naulakot oli irti seinistä, vaatteet rikottu, vessasta haettu kaikki pesuaineet ja levitetty ympäri asuntoa. Mikä sitä vaivaaaa!!!?? Jätin sille tyhjiä maitopurkkeja joihin piilottelin raksuja, jätin luita ja piilottelin maitonappeja ympäri asuntoa. Silti joka kerta asunto oli kuin pommin jäljiltä. Oon koittanu aina sitten kun oon tullut kotiin ja rauhotuttu niin lähtenyt uudestaan ja ollu pari minuuttia oven takana ja tullut pois ja kehunut kauheesti, että sillä jäis hyvä maku suuhun yksinolosta. Eipä auttanut. Alkaa keinot olemaan vähissä.
Ei kellään olisi hyviä neuvoja?


Ja mulle on tulllu kaaauuuheee tatuointikuume. Aivan kamala. Tiedän jo seuraavan tulokkaan. Aattelin jatkaa tota entisetä tatuointia mikä on selässä, sellaisella puhallettavalla voikukalla. Se kävin niin nätisti siihen tekstin perään. Toinen ois sitten teksti lähtemään kaulanvarresta kohti olkapäätä. Tekstiks siihen tulisi, että "we only are what we remember" ja kolmas, en oo suunnitellu tän ottamista mutta Norsu.. aivan mahtavan näköinen tatuointi
.




   Tämmöisiä mä täällä mietiskelen.
Mutta hyvää maanantaita kaikille ja kiitos vinkkejä Hilman suhteen! :)

8 kommenttia:

  1. Pyydä vaikka 2 viikon ajan kaveria käymään koiran luona, joka kerta on hetken lyhyemmän ajan? Lyhentää vaikk avartilla joka kerta niin jos se kävis niin kivuttomammin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tekisin jos voisin, kaverilla on myös omia koiria ja ei joka päivä kerkeä käymään eikä omaa autoa :s Itsellä onneks ei tällä viikolla ole töitä, joten pitää alkaa jättämään vaiheittain taas yksin.

      Poista
  2. Onko sulla häkkiä tai boksia sille? Se jeesaa usein paljon jos opettaa sen koiralle mukavaks ja turvalliseks paikaks. Ensin voi häkittää koko ajan kun on yksin ja sit voi kokeilla jättää häkin ovea auki laukaseeko se ahdistuksen. Toi on kamalan vaikee tilanne kun tuntuu ettei oikein mikään auta ja koira on jatkuvassa stressitilassa. Onko sillä ennen ollut eroahdistusta? Toivottavasti helpottaa pian!

    VastaaPoista
  3. No hilma on vasta 9kk, ja yhteen vaiheeseen se tuhos paikkoja mut sitte lopetti. Ja taas alotti. Se häkki kuullostaa vaan karulle, mutta sekin parempi ku et koiralla ois paha olla. Yhen kerran unohdin jotain kotiin ja menin hakemaab nii raukka täris ja haukku täällä :-( itelläki aina töissä kauhee stressi päällä jos koira yksin kotona.

    VastaaPoista
  4. Vanhalla tuttavalla on saman ikäinen australianpaimenkoira,joka kärsii ihan järkyttävästi eroahdistuksesta. Ei voi esim sulkea toiseen huoneeseen tai käydä suihkussa ovi kiinni, kun se menee ihan sekasin ja hyppii seinille. Vaikka toi häkittäminen kuulostaa karulta niin niillä se on auttanut ihan tosi paljon kun se koira tuntee sen turvalliseks ja on ihan rauhassa siellä ja menee mielellään sinne kun tietää, että talon väki on lähdössä pois kotoa. Ja tottakai se on ihan järjettömän iso häkki kun viettää siellä kaiken yksinoloaikansa. Mahtuu loistavasti seisomaan, istumaan ja makoilemaan vaikka pitkin pituuttaan siellä. Sekin vois auttaa vähän jos sulkee sen johonkin tiettyyn tilaan yksin jäädessään. esim makkariin/keittiöön tai vaikka kylppäriin jos se on sen kokoinen, että voi jättää.

    Olis kiva kuulla jatkossa kuinka teillä menee asian kanssa. Toivottavasti tosiaan asettuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on niin hassun muotoinen asunto, että vaikee rajata muuta kun juuri makkariin tai vessaan. Makkariin oon sen kerran jättäny jonka jälkeen se oli pissannu sänkyyn. Ei hyvä siis :-D vessa ois varmaan paras ratkaisu meillä vaan kun on suihku ja sauna samassa mutta kyllähän ne pesuaineet sun muut saa piiloon. Hilma on siitä outo tapaus että, kun on anoppilassa yksin sillä ei ole mitääb ongelmaa. Ja ei ole myöskään jos menen suihkuun tai toiseen huoneeseen. Koira on niin vallan rakas niin tuntuu pahalta sen puolesta.

      Poista
  5. Heippa! Meillä vanhempi koira tuhos kans ton ikäsenä. Se tuhoaminen johtuu siitä, että koira kokeilee rajoja. Meillä syötiin yhestä seinästä pala pois ja tv-tason kulma. Tuhoaminen jäi pois kun ikää tuli lisää. Toisaalta voi myös olla että teidän koiralla on eroahdistusta ja sitä ei saa pois muuta kuin käytöskoulutuksella ja siihen suosittelen hakemaan apua ihan ongelmakoirakouluttajalta. Tsemppiä koiran kanssa ja pitkää pinnaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paremmin on alkanut menemää. Oonkin alkamassa kirjoittamaan just uusia kuulumisia :)

      Poista